Füvesítés, gyepszőnyeg telepítésKertépítés, kerti tó, öntözéstechnikaTérkövezés, sziklakert építés, térburkolásAutomata öntözőrendszer telepítés

Térkövezés - A térburkolás menete


A térburkolat nem egy-két évre szóló befektetés, ezért körültekintő tervezés után válasszuk ki a megfelelő vállalkozót a munka kivitelezésére.

Térkövezés Csopakon Térburkolás Budapesten Térkövezés Veszprémben
 
A térkőburkolatok különböző fajtái

 • kocsibeállók
 • kerti utak
 • tipegők, járdák
 • lépcső
 • kerti tűzrakó hely, szalonnasütő
 • parkolók kövezés


Térburkolat Törökbálinton Csepeli kocsibeálló térkövezve Járda térkövezés Siófokon

 

A térkövezés menete

 1. A térkövezés megtervezése, egyeztetés, térkő anyagszükséglet kalkulálása, a térkő és az egyéb szükséges anyagok beszerzése. A térkő lehet 4-, 8-, vagy 10 cm vastag: szürke, színes, kocka, tégla alakú stb..
 2. Terep elrendezése, kialakítása, a térburkolásra váró terület kijelölése
 3. A kijelölt területen kialakítjuk a burkolat alapját: a tükröt
  A tükör mélysége nagyban függ a terület kihasználtságától is. Kocsibeállók, parkolók térkövezésénél körültekintőbb, gondosabb aládolgozást igényel a terület (25-35 cm).
 4. Ezután jön a terület szintezése, ami a burkolat kialakításánál lesz nagyon fontos tényező. Figyelembe kell venni a ház és a térkövezendő terület távolságát, dőlését - ne a ház fele menjen a csapadék. Lejtős területen egyenletesen lejtessük a térkövet, ne legyen hullámos! Térburkolásnál a szintezés után a karók kijelölésével tudjuk, hogy hol lesz a térkő teteje, felső felülete.
 5. Ezután a szegélykő lerakása történik beton ágyba, ami 5-10 cm is lehet. Szegélykő lehet méteres hosszúságú, 5 cm vastag, 20-25 cm magas, szürke vagy színes. (az 50 cm hosszú szegélyt hívjuk "kerti szegélynek", amit használhatunk térelválasztónak a gyep és viacolor felület között. Építhetünk belőle lépcsőt is. A szegélykövet úgy dolgozzuk alá betonnal, hogy ne tudja szétnyomni a térkő és a rajta lévő autó súlya.
 6. Miután a szegélykövet bebetonoztuk, a térburkolat alapjába 20-25 cm, 20-35-ös murvát hordunk, amit alapos elegyengetés után lapvibrátorral, vagy döngölővel összetömörítünk. Ennek a tömörítésnek szerepe van abban, hogy a térkő ne süllyedjen meg a későbbiekben.
 7. A murva ledöngölése után kezdjük meg a tükör kihúzását, max. 4-5 cm vastagságban un. "ölésléc" segítségével. Ez a 4-5 cm - a végleges térkő-szint döngölése után - 0.5-0.6 mm-t fog tömörödni. Mikor egy területet (kb.10 m2) kiszinteztünk, kezdhetjük meg a térkő rakását a megrendelő által megbeszélt módon, formában. (Párhuzamos- vagy diagonál kötésben, halszálkában, előre nyomtatott rakásmintában és számtalan egyéb módon.)
 8. A lerakott térkő és szegélykő, tökéletesen találkozása érdekében,az utolsó fázisban történik a térkő beszabása. A térkövek egymás mellé illesztése során fugaközök keletkeznek, amiket térkőhomok besöprésével töltünk fel. A térkövezés utolsó lépésében levibráljuk a felületet.


Térburkolás, térkő lerakás - kérjen árajánlatot!

Ha nem akar kockáztatni de szeretne egy csodaszép kertet és kerti burkolatot akkor kertépítésre kérjen árajánlatot a CiprusKerttől!


Kapcsolódó oldalak

kertépítés ajánlat kertépítés akciók
Ugrás a lap tetejére
Komplett kertépítés Budapest és a Balaton körül is! Füvesítés, gyeptégla és automata öntözőrendszer telepítés.
Bízza ránk! - Mindenünk a kert! l
© www.kertepites-gyepszonyeg.hu 2024
www.netcube.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, online marketing. Irányt mutatunk, megoldást kínálunk!
Kertépítés-gyepszőnyeg