Füvesítés, gyepszőnyeg telepítésKertépítés, kerti tó, öntözéstechnikaTérkövezés, sziklakert építés, térburkolásAutomata öntözőrendszer telepítés

Gyepszőnyeg és gyeptégla - A profi pázsit titka

 

A gyepszőnyeg és a gyeptégla "műszaki adatai"

A gyepszőnyeg egy feltekert 40 cm x 2.5 m hosszú és kb. 20-25 kg tömegű "guriga". Súlya függ az időjárástól, vagy hogy öntözték-e felszedés előtt. A gyeptégla 50 cm x 50 cm-es darabokból áll, így telepítése nehezebb és több időt vesz igénybe. Mindkét termékre használatos még a "készgyep" elnevezés is, mivel a pázsitot gyakoraltilag kifejlett, azaz "kész" állaptban vásároljuk meg.

 

Milyen területeken alkalmazzuk ezt a technológiát?

Gyepszőnyeg telepítése sík területre, rézsűkbe, domboldalra, előkertbe, medencék mellé is lehetséges. A gyep elsősorban a kert naposabb részeit szereti, de árnyékos helyen is tökéletesen megél. Itt a kijuttatott víz mennyiségével lehet szabályozni a pázsit számára az optimális körülményeket, megakadályozva a későbbi gombásodást. Napos részeken több öntözést igényel, míg árnyékos oldalon kevesebbet. Ma már általában a gyeptégla alatt is a gyepszőnyeget értjük. Mivel ennek mérete csak 50x50 cm kiterjedésű, hátránya, hogy több az illesztés és ezen illesztések között felütheti a fejét a gyom.

Gyepszőnyeg a kertben A tökéletes pázsit
 

Gyepszőnyeg telepítési ideje - mikor szabad gyeptéglázni?

Az év nagy részében lehet telepíteni, márciustól novemberig az időjárás függvényében. A napi átlag hőmérséklet min. 10 °C legyen. Télen is lehet telepíteni, de lassabb a legyökeresedés, mert novembertől beáll a növények, így a gyep vegetációja is. Extrém melegben viszont nagyon oda kell figyelnünk a kiszáradás elkerülésére. Folyamatosan nedvesen kell tartani a pázsitot. Elengedhetetlen a napi 3-4-szeri öntözése!

 

A készgyep védelme - miért jó a vakondháló?

Ha a terület megkívánja, a gyepszőnyeg lerakása előtt vakondhálót fektetünk le az előkészített talajra. A vakondháló a kis állatokat megakadályozza abban, hogy kárt tegyenek az újonnan füvesített kertben. A vakondháló műanyagból készül, ami évtizedek alatt sem bomlik el - gyakorlatilag örökéletű. A lerakott vakondháló rácsos alakú, így a gyep ezeken a réseken keresztül 2-3 hét alatt teljesen le tud gyökeresedni. A kézzel vetett fűnél kb. 2 hónap kell, mire a pázsit összegyökeresedik, összenő. A füvesítés hosszú távú sikerének érdekében kifejezetten javasoljuk a vakondháló lerakását!

 

Mikor vehető használatba az új gyep?

A pázsitot telepítése után kb. 2 hét elteltével lehet használatba venni.

Gyepszőnyeg tekercsek Gyepszőnyeg telepítés
 

Mi a legkisebb rendelhető mennyiség?

Ha Önnek csak az anyagra van szüksége, úgy lehetőség van a tekercsek rendelésésre és annak kiszállítására is az Ön otthonába. Nincs minimálisan rendelhető mennyiség.

 

Hogyan lehet rendelni?

Emailes rendelését a szállítás előtt minimum 2-3 nappal, a telefonos megbeszélést követően kell leadnia.

 

Mikor vehető át a gyepszőnyeg?

Hétfőtől péntekig van felszedés és szállítás. Nagyobb mennyiség (min. 500 m2)  rendelése esetén néha szombati napokon is biztosítjuk az elszállítást.

 

Hogyan szállítják a gyepszőnyeget?

Az gyepszőnyeg szállítása raklapon történik, teherautóval. Kisebb tételnél 70 m2-ig kézi pakolással, e felett darus teherautó segítségével. A fuvarára minden esetben függ a telephely és a szállítási cím közötti távolságtól is.

Gyepszőnyeg raklapon Gyepszőnyeg


Füvesítés 1 nap alatt - kérjen árajánlatot!

Nem akar kockáztatni? Profi pázsitot szeretne korrekt áron? Kérjen árajánlatot a CiprusKerttől!


Kapcsolódó oldalak

kertépítés ajánlat kertépítés akciók
Ugrás a lap tetejére
Komplett kertépítés Budapest és a Balaton körül is! Füvesítés, gyeptégla és automata öntözőrendszer telepítés.
Bízza ránk! - Mindenünk a kert! l
© www.kertepites-gyepszonyeg.hu 2023
www.netcube.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, online marketing. Irányt mutatunk, megoldást kínálunk!
Kertépítés-gyepszőnyeg