Füvesítés, gyepszőnyeg telepítésKertépítés, kerti tó, öntözéstechnikaTérkövezés, sziklakert építés, térburkolásAutomata öntözőrendszer telepítés

Fakivágás, gépi fűkaszálás és bozótirtás 


Egy felmérés alapján a fakivágás a világ legveszélyesebb foglalkozásai közé tartozik. A fakivágáshoz megfelelő szaktudás, eszköz és géppark szükséges. De majdnem ugyanilyen veszélyes a gépi bozótirtás vagy fűkaszálás is!

Fakivágás, bozótirtás, gépi fűkaszálás - bízzuk szakemberre!

A kerttervezés és a tényleges kertépítés előtti folyamatokhoz tartozik a bozótirtás, az útban levő fák, bokrok, cserjék kivágása.

Területenként, és önkormányzatonként nagyon eltérő rendeletek szabályozzák a favágást. Némely önkormányzatnál engedélyt kell kérni, faültetési tervvel, illetékkel párosítva. Környezetünk megóvása érdekében minden egyes kivágott fa után ültessünk egy fiatal csemetét!

Egy fa kivágása történhet kézi vagy gépi erővel. Fontos a favágó gépparkja mellett a biztonsági felszerelés és a biztonságtechnikai szabályok betartása és azok betartatása. A favágás, gépi bozótirtás vagy fűkaszálás védőfelszerelései közé tartozik az acélbetétes munkavédelmi bakancs, nadrág, kesztyű, sisak, fülvédő, torokvédő, és persze nem elhanyagolható a "vágásbiztos ruha" sem. Kertépítéskor így, csakis akkor végezzük el mi magunk ezeket a feladatokat, ha rendelkezünk az előbb felsorolt védőfelszerelésekkel. 

Fakivágási technikák

A fakivágást végezhetjük:
 • Földről, ha dönthető a fa, azaz nincsen körülötte sérülékeny terület, másik fa, épület, vezeték, kerítés stb.
 • Kosaras autóról. Ezt akkor használjuk, ha a földről nem tudjuk biztonságosan kidönteni a kivágandó fát. Ha sérülhet a környezet, akkor gallyazással apránként, fentről - lefelé haladunk. Szintén figyelembe kell venni a fa életkorát, fajtáját, minőségét (korhadás, szú, természeti kár) is.
  Fakivágás kosaras autóról
  Fakivágás kosaras autóról
  Favágás kosaras autóval
  Favágás kosaras autóról
 • Amikor nem lehet sem a földről állva kidönteni a fát, sem kosaras autóval megközelíteni a területet, akkor „alpin” technikát alkalmazunk. A biztosítókötelet feljuttatjuk a fa tetejére, amivel az alpinista favágó felhúzza magát. Ugyanilyen kötéllel biztosítja a saját testi épségét is. A fa fentről - lefelé történő darabolásával megkezdődik a fakivágás folyamata. Minden esetben, a fakivágás előtt számba kell venni és mérlegelni kell a munkaterületen található növényeket, tárgyakat (ház, autó, emlékmű, és más épületek).
  Fakivágás alpin technikával
  Fakivágás alpin technikával
  Favágás alpin technikával
  Favágás alpin technikával
kertépítés ajánlat kertépítés akciók
Ugrás a lap tetejére
Komplett kertépítés Budapest és a Balaton körül is! Füvesítés, gyeptégla és automata öntözőrendszer telepítés.
Bízza ránk! - Mindenünk a kert! l
© www.kertepites-gyepszonyeg.hu 2024
www.netcube.hu - weboldalkészítés, webdesign, kereső optimalizálás, online marketing. Irányt mutatunk, megoldást kínálunk!
Kertépítés-gyepszőnyeg